Advies en behandelplan

Consult

Om het probleemgedrag in kaart te brengen vragen wij in de meeste gevallen dat de eigenaren van de hond een lijst met vragen moeten beantwoorden of een video-opname.

Daarnaast maken wij een afspraak via datumprikker.nl. Dit consult is zonder tijdlimiet en kan bij u thuis plaatsvinden of op een andere locatie. Dit is afhankelijk van het type probleem, uw voorkeur, reistijd en beschikbaarheid. In die tijd bespreken we de geschiedenis en het gedrag van uw hond en probeer ik de motivatie en onderliggende emotie van de hond zoveel mogelijk te achterhalen. Eventueel neem ik een gedragstest af of gaan we een wandeling maken met uw hond.

Op basis van de analyse bespreek ik aan het eind van het consult het advies met u door en leg ik in grote lijnen de therapie uit. Soms bestaat dit uit aanpassingen van de situatie, soms uit training en soms uit beide. De samenvatting hiervan krijgt u direct door middel van de overzichtelijke advieskaart.

Werkwijze

Ik werk op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Een goede band met uw hond is meer dan de helft van het werk. We gaan samen op zoek naar de juiste werkwijze voor u en uw hond, samen plezier hebben, samen leren, samen werken.

In de meeste gevallen nemen we onze evenwichtige roedel mee, dit zijn onze echte hondenfluisteraar.

Kennis en ervaring met clicker training, Impulstraining.

Kennis en ervaring in ‘Dog orientated guiding system’.

Werkwijze van Ceasar Millan vanaf 2009 bestudeerd en met succes meerdere malen in de praktijk toegepast.

Nazorg

Tijdens het consult spreken we ook alvast een telefonisch evaluatiegesprek af. In dit evaluatiegesprek, dat meestal 8 tot 10 weken na het consult plaatsvindt, bespreken we welke veranderingen opgetreden zijn en waar er nog verbetering of begeleiding gewenst is.

Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk