Voedingscoach

De cursus basismodule “voedingscoach” begon ik in 2009 deel 1 en in 2012 het laatste deel 2 . Deze uitgebreide, interessante cursus heeft mij het  inzicht in voedingsgedrag en de daarbij behorende voedingspatronen geleerd. Op basis daarvan kan ik mensen adviseren over evenwichtige voeding die bijdraagt aan een goede gezondheid voor honden.

Elke hondenliefhebber streeft naar een kwalitatief, goed hondenvoer maar de vraag is, wat is het goede voer voor de hond, een goede vraag.

Tegenwoordig hebben steeds meer honden last van overgewicht en allerlei daarbij behorende lichamelijke klachten. Gezonde, evenwichtige voeding wordt daarom steeds belangrijker.

Als voedingscoach help ik mensen met hun honden inzicht te krijgen in de jungle van het dimensionale aanbod van hondenvoeding, waar hondenbezitters soms hulpeloos tegenover de schappen staan.

Advies

Onderzoek van uw hondenvoer

De samenstelling van hondenvoer zoals:

 

Mijn mening.

De beste voeding voor de meeste honden is de voeding die het dichtst bij de natuur ligt: rauw vlees, organen en bot. Voor verhitte voedingen, zoals brokken, blikvoer en gestoomde voeding, geldt ook in principe: hoe hoger het vleesgehalte en hoe minder koolhydraten hoe beter. Denk daarbij ook aan de herkomst van het vlees: biologisch en wild is gezonder en diervriendelijker dan vlees uit de intensieve dierhouderij, maar dit is ook een kostenfactor.

Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk