Fietsen met uw hond

Fietsen met de hond, en de conditie training

De afgelopen tijd krijg ik veel vragen over fietsen met de hond. Het is leuk om samen te doen maar wat is goed voor de hond? Het kan lastig zijn om hier een juiste balans in te vinden. Soms kom ik hondenliefhebbers tegen die van plan zijn om met hun 6 maanden jonge pup te gaan fietsen. Zo krijgt de hond wat extra beweging en kan hij op jonge leeftijd aan de fiets wennen, krijg je dan te horen. Maar vanaf welke leeftijd kun je het beste beginnen? Welk tempo? In dit artikel lees je meer tips en trucks over fietsen met jouw honden. Vanaf welke leeftijd naast de fiets?

De meningen over de juiste leeftijd voor honden om te fietsen verschillen nogal. De tegenstanders zeggen dat het een overbelasting voor de gewrichten is en de voorstanders zeggen dat het goed is voor de ontwikkeling van de bekkenspieren. Persoonlijk zou ik de hond pas meenemen als de hond volgroeid is. Naar mijn mening kun je, zonder dat je het zelf doorhebt, te snel overbelasten. Volgroeid is vanaf een tot anderhalf jaar en als je eerder wilt beginnen moeten de jonge honden minimaal zes maanden zijn.
Belangrijkste is dat we altijd ons verstand gebruiken. In elke situatie voel je zelf het beste aan wat goed is voor jouw hond. De hond moet in ieder geval gewend zijn aan het verkeer. Harde geluiden als sirenes moeten geen probleem zijn.

De hond laten wennen aan de fiets

De hond zal eerst aan de fiets moeten wennen. De meeste honden vinden het in het begin wat eng om dicht naast de fiets te moeten lopen. Het is daarom verstandig om eerst een stuk te gaan lopen met de fiets en de hond ernaast. Zorg ervoor dat de fiets in geen geval op de hond kan vallen. De hond moet de fiets in elke situatie als positief ervaren.

Voordelen privé fietstraining met uw hond

Op onze agenda kun je zien wanneer de trainingen voor “fiets met u hond” worden aangeboden.

Inschrijven

Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk