Baasje in de kijker

Deze keer willen we graag 2 mensen in de schijnwerpers zetten die supergoed met hun honden hebben gewerkt de afgelopen weken. Suzanne en Michel uit Weert.

Het gaat om 2 honden uit Roemenië, Teun en Tinus, die met nogal wat trauma’s naar Nederland zijn gekomen. Teun heeft 9 maanden in een asiel in Roemenië gezeten, Tinus korter maar elke dag in zo’n asiel is er één te veel. Ze vertoonden dan ook allerlei problemen richting mensen. Nadat Tina de eerste keer geweest is om te zien hoe de honden reageerden hebben ze allerlei tips en trucs gekregen om de honden weer op de rails te krijgen, o.a met de clickertraining. Eén van de tips was ook om contact te maken met andere mensen met een hond om samen te wandelen zodat de honden aan andere honden en mensen konden wennen. Suzanne heeft dat met zeker 3 mensen gedaan die ook enthousiast waren over dit idee.

Toen we na een paar weken terug kwamen hadden de honden een ware metamorfose ondergaan!! Lief, vriendelijk, aardig, aaibaar, alleen maar heel even blaffen om te zeggen dat er iemand aankwam, kortom, SUPER!!! We hebben ook met eigen ogen kunnen zien hoe ze nu op andere honden reageren.

Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk