Over ons

Ik stel me in het kort even voor.

Mijn naam is Tina Rollbühler-Blank, ben getrouwd, drie volwassen kinderen, heb meer dan vierendertig jaar ervaring met honden. Persoonlijk ben ik in het bezit van een roedel honden.

Wie zijn wij?

Tina, heeft al dertig jaar ervaring met honden, heeft een psychologisch erkende studie voor honden gevolgd en heeft het diploma voor vakbekwaamheid voor honden

De bewoners van het hondenhotel

 

Graag willen wij jullie laten kennismaken met de vaste bewoners van ons hondenhotel. Naast de gasten die voor een langere of kortere periode bij ons op vakantie komen, hebben wij onze eigen honden die deel uitmaken van dit bijzondere hotel. Bijzonder waarom? De honden die bij ons wonen, zijn er niet zomaar. Ze hebben allemaal een rugzakje met daarin een bijzonder verhaal.

Neem even de tijd om ze te leren en kennen en je zult van ze gaan houden en waardering voor ze krijgen.

 

Soms komt er een hond bij ons logeren en gaat niet meer weg, het baasje van de hond ziet dat de hond bij ons op de juiste plek is en vaak ziet een eigenaar al meteen verbetering in het gedrag van de hond. Een verbetering waar de eigenaar nooit van had kunnen dromen.

 

Wij leren als opleidingsinstituut veel van onze honden, juist de honden met gedragsproblemen. Onze stagiaires kunnen hier de hele dag het gedrag van honden observeren en dat is enorm waardevol wanneer je met dieren gaat werken. Door te observeren ga je leren om de honden te lezen. Je kunt hun gedrag aanvoelen en zelfs gaan voorspellen. Toch, blijft een hond een hond en zul je hier altijd rekening mee moeten houden. Wij zijn geen kennel, we stoppen de honden niet in hokjes, juist niet, we laten de logeerhonden meedoen met onze roedel, in ons eigen huis. En ja, dat is soms druk!

 

We hebben een aantal honden overgenomen van eigenaren waarmee we nu nog steeds goed contact hebben. Ze komen af en toe op visite en zijn trots wanneer ze zien hoe goed het met hun hond gaat.

 

We zullen als eerste Shadow aan u voorstellen.

Geboren in 2013 en kwam in 2017 een keer logeren. In 2018 kwam hij 7 weken een bootcamp bij ons volgen, een intensief traject. Op 5 augustus 2018 hebben wij in goed overleg Shadow in onze roedel opgenomen. Waarom en hoe gaat dat dan?

 

De baasje kregen Shadow in 2016 in huis, hij kwam uit een Spaans asiel. Een heerlijke lieve hond, maar wanneer hij aangelijnd is dan is er geen land met hem te bezeilen. Hij valt uit naar andere honden. Ook merken de baasjes dat Shadow niet weet wat spelen is. In het gezin is hij lief en iedereen is blij met hem. Het is niet voor niks dat Shadow in bootcamp gaat, want het gedrag buiten is niet goed te keuren. En dan komt er een verdrietige mail bij Tina binnen. Een oproep uit wanhoop en een uit liefde voor Shadow.

Hoi Tina

‘…We hebben verschillende gedragstherapeuten benaderd..ook een die naar ons keek.

Het helpt niet echt en we zien een zeer lieve rustige Shadow thuis als je zorgt dat zijn emmertje niet overloopt. Maar telkens keer op keer met uitlaten moeten we op ons hoede zijn. Hij valt uit naar andere honden wat niet fijn is..het lastige is dat hier heel wat honden dicht op elkaar wonen en van alle kanten ons kunnen insluiten en wij geen kant meer op.kunnen en ondanks dat wij een flippende hond hebben dan geen rekening met ons houden en frontaal op ons aflopen met als gevolg het echt niet meer grappig is.

Ook lopen er heel veel honden ongeoorloofd los. Dit is allemaal lastig maar nog evt. te doen.

Maar hij heeft nadat zijn stressemmer op straat vol geraakt was een vreemde

man in zijn bil gehapt..niet gebeten maar wel gehapt.

Hij valt uit naar kleine kinderen op skates of een step. Alles wat onverwacht is of niet duidelijk voor hem.

 

Vind het nu onverantwoord worden in een nieuwbouwwijk en ik zie dat hij zelf ook veel stress op straat heeft en dat breekt mijn hart. Dit gun ik hem niet.

 

Wij doen dit niet zomaar en het voelt verschrikkelijk om na zo overtuigd voor een asielhond te kiezen die we met heel ons hart lief hebben te moeten erkennen dat dit niet de juiste plek voor hem is. Mocht je iemand weten horen we het graag en of je s.v.p. je netwerk wil aanspreken…’

 

Het was Tina die omdat ze Shadow zo goed kende, in huis heeft genomen. Shadow voelt zich zekerder en is tot rust gekomen. Natuurlijk breekt je hart bij het lezen van zo’n mail. De eigenaren hebben gedaan wat goed is en hun verantwoordelijkheid genomen voor mens en dier.

 

En dan is daar onze Malou,

geboren in 2014, een Pinscher-Chihuahua mix, een teefje. We hebben Malou geobserveerd en advies gegeven in 2015. Eind 2015 is ze bij ons komen wonen. Een hondje met een verhaal. Volgens het vaccinatieboekje is Malou vanaf haar geboorte in 2014 tot 2015 meer dan drie keer verkocht aan nieuwe eigenaren. Nergens vond ze haar rust of genoeg liefde.

Ze werd voor de vierde keer op marktplaats aangeboden en gekocht door een lieve mevrouw. De mevrouw was op zoek naar een klein hondje om haar zoon te helpen om meer naar buiten te komen. De eerste wandeling met dit kleine hondje Malou liep uit op een ramp. Malou ging meteen in de aanval bij het zien van een andere hond. Hoe klein als ze was, hoe groot was haar behoefte om de andere hond aan te vallen. De nieuwe eigenaar was in shock. Die dag ging er nog veel mis met Malou en uiteindelijk werd Tina gebeld. Grote paniek. Malou werd in huis genomen bij Tina en binnen een week was Malou geen grommende en bijtende hond meer, maar een lief klein hondje met pit. De week bestond uit een intensieve training en Malou het vertrouwen geven dat ze met andere honden “gewoon” om kon gaan. Met trots kunnen we zeggen dat Malou

101 % gesocialiseerd is. Malou is veilig nu en een eigen plekje.

 

Dan is daar Kiana,

geboren in 2010, een Chihuahua teefje. Kiana hebben we met 10 weken van onze dochter gekregen. Waarom? Kiana was doof en de intensieve communicatie verloopt door handgebaren. Hier was veel tijd en geduld voor nodig. Dat konden wij haar bieden!

We stellen je voor aan onze Pippa.

Ze is geboren in 2014 en is een witte herdershond teefje. Ze kreeg bij ons gedragstherapie in 2015 en nog een bootcamp, uiteindelijk is ze in 2016 bij ons gekomen en gebleven. Waarom?

Pippa werd op marktplaats gevonden door een baasje van al een witte herder. Ze haalt Pippa weg uit een gezin waar Pippa verwaarloosd werd. Ze is helemaal niet gesocialiseerd, valt uit naar alle honden ongeacht de grootte of soort. Ze houdt niet van menselijk contact. Ze is een grootste Houdini die er bestaat, ze ontsnapt uit elk tuigje of riem en gaat er vandoor. Ze stond meerdere keren op de spoor in Eindhoven, liep over straten met veel verkeer.

Het nieuwe baasje is ten einde raad met volgende mail aan ons:

 

“Eerlijk gezegd had ik vandaag dacht ik dat het een beetje klaar is met Pippa. Begrijp me niet verkeerd want ik hou heel erg van Pippa maar ik zie het niet meer zitten. Ze is weer tijdens het fietsen weer los gebroken en ze is ook een aantal keren uit haar tuig, halsband tussen uit geknepen. Luisteren nee dat doet ze niet dan.

Ik ben niet de juiste baasje voor haar vrees ik. Ik ben hier erg verdrietig en boos om. Ik had nooit Pippa moeten kopen. Kon ik maar iemand vinden die Pippa wel geeft wat ze nodig heeft.”

 

Pippa heeft een fijne plek nu en goed contact met haar vorige baasje. Weer een daad uit liefde en zelfkennis waardoor mens en dier geen schade zijn opgelopen.


 

En dan Bayla,

geboren in 2010 een Border Collie teefje. Ze kwam bij ons logeren in 2015 en is door ons overgenomen in datzelfde jaar.

Tja het verhaal van Bayla. Toen ze logeren kwam was Bayla al veranderd, de baasjes waren verbaast dat Bayla zich anders gedragen heeft dan thuis. Snel werd het ons duidelijk dat Bayla een bijzondere hond; een hond met een enorme rugzak. Wij waren echter op slag verliefd op haar. Bayla is een hond met psychische problemen, in de mensenwereld zou dat waarschijnlijk borderline heten. Deze Bayla heeft twee tegenovergestelde kanten in zich zodat de bezitter vaak de indruk krijgt dat hij twee verschillende honden heeft. Deze zogenoemde Phosphorus-hond is zeer reactief en reageert op externe prikkels zoals geluid, bewegingen, lichtbronnen, aanraken enz.. meteen.
Hij kan op elk moment ontploffen, en het maakt niet uit of de hond bang zou zijn of iemand niet leuk vind.
Phosphorus-honden zijn meestal zeer levendig en staan altijd op de grens met hyperactiviteit.
Een extreem hoge reactiviteit van deze honden is ook omdat ze elke stemming van hun bezitter direct waarnemen en dienovereenkomstig reageren.
Dus het is niet altijd makkelijk om zeggen of de hond zelf b.v. bang voor iets is of heeft gereageerd op de stemmingoverdracht van zijn baasje.
Het gebeurt vaak dat een Phosphorus-hond – hoewel hij in principe niet agressief is, het contact met mensen en andere honden geniet en die op eigen – met een agressief verdedigingsgedrag reageert op bepaalde honden of mensen, hoewel de houder hier geen trigger voor kan zien.
Als een vreemde hond dichterbij komt, reageert die ofwel extreem agressief op de Phosphorus-hond of de houder waarschuwt uit de verte, dat zijn hond gevaarlijk is.
Ongeacht waar Phosphorus-honden worden aangeboden, zijn ze meestal de eersten die een huis vinden.
Niet zelden zijn ze een korte tijd later in een asiel te vinden, omdat de houders met het gedrag zijn overspannen.


Bezitters van een Phosphorus-hond hebben vaak het gevoel dat hun hond “het grootste stuk van goud” zijn, want hij is zeer lief en knuffelbaar, leren snel en zijn altijd in een goed humeur.
Veranderingen in het gedrag bij de Phosphorus-hond vraagt heel wat geduld, vaak bewijst de Phosphorus-hond als echte “duivel” die de bezitter altijd op de rand van de wanhoop brengt.

Bayla’s gedrag verschilt per dag, sommige dagen was ze rustiger dan andere dagen. Het is elke dag kijken met welk been ze uit bed stapt. We zijn blij dat Bayla’s baasje er voor heeft gekozen om Bayla naar ons te brengen in plaats van naar een asiel.


 

De volgende hond is SAlly,

ze is geboren in 2018 en Pointer mix teefje. Ze kwam in 2018 kennismaken om te komen logeren en is daarna door ons overgenomen.

De reservering kwam binnen een Sally zou logeren komen, drie weken voordat ze zou komen kwam volgende bericht van het baasje.

“Wij willen graag contact om te praten over onze honden Sally en Doortje. Sally komt 14 februari naar jullie toe. Doortje daagt Sally vaak uit en dat was gisteravond ineens genoeg en toen hebben ze samen gevochten en Doortje moest daarna naar de dierenarts.”

De eigenares van de twee heeft een flinke trauma opgelopen want Sally heeft niet meer losgelaten bij het bijtincident. Na een belafspraak hebben we Sally eerder aangenomen om te testen hoe gedraagt ze zich bij ons, later hebben we Doortje erbij genomen en het was niets aan de hand. De honden hebben het al lang vergeten, maar de mens blijft hangen in het verleden. Het baasje durfde het niet meer aan, de angst is te groot dat ze haar andere hond niet kan beschermen. Natuurlijk is zo’n keuze moeilijk en het voelt misschien als falen voor de eigenaar. Wij zien in Sally veel potentieel, ze is super intelligent en ze blijft bij ons.

 

Onze klanten en onze resultaten zijn ons visitekaartje.

CV

1981 – 1984 Trainde ik met mijn eerste hond bij de hondseenheid van de politie van de rel in Siebentischwald in Augsburg – Duitsland.
1985 – 1996 Het gedrag van mens – hond verkend
1996 – Heb ik mijn roedel honden uitgebreid en studeerde het gedrag
1996 – De psychologie van de hond en hun natuurlijke correcties, theorie en praktijk
1996 – Bevalling en geboorteproblemen bij honden, puppy training, praktijkervaring
1997 – Het roedel gedrag verkent, resocialisatie
1997 – Pups getraind en hun nieuwe baasjes gecoacht
1998 – In het kader van alcohol-en drugsgerelateerde hondenbezitters en het gedrag van de hond onderzocht.
1999 – Zwangerschap, baby en hond seminar
In 2004 opende ik een hotel voor honden met succes, met het hondenhotel kregen we veel honden die geen regels en grenzen kenden. Genoeg motivering om iets aan de honden en mijn ervaring te veranderen.
Al snel kan ik tot heden een solide, tevreden klanten kring presenteren.
2004- De lichaamstaal van de hond bestudeerd.
2004- Het roedelgedrag van vierentwintig verschillende rassen van honden onderzocht.
In 2006 had ik het gevoel dat ik meer moeten doen voor honden dan uitsluitend voor ons honden hotel, zo ben ik begonnen met mijn studie.
2006- Paracelsus School Duitsland, Distance learning hondentrainers hondengedrag consultant
2006 ben ik begonnen met mijn studie van de psychologie voor honden, vanwege ziekte moest ik dus voor een korte tijd stoppen.
2006-2012 Diabetes bij honden, bestudeerd met praktijkervaring
2006-2014 Het herkennen van abnormale, pathologische stoornissen bestudeerd
2009-Deel 1 Overgewicht bij honden, species-geschikte voeding, doelgerichte beweging en werkgelegenheid
2010- Respectvol omgang met honden, vertrouwen opbouwen
2010- Dominantie en agressie, hyperactieve honden
2010- Waarom worden honden onzeker – onderzocht
2010- Paracelsus School Duitsland, Distance learning hondentrainers, hondengedrag consultant
2011- Gedragsprobleem territoriaal en agressief
2011- Stress-vrije training tegen trekken
2011- Clicker Training bij agressieve, territoriaal honden
2011- Communicatie, mens en hond
2011- Voedingscoach, analyseren van hondenvoer
2011- Waarom zijn bezigheids- en intelligentiespeeltjes belangrijk
2013 Ging ik verder om te studeren.
2012-Deel 2 Overgewicht bij honden, species-geschikte voeding, doelgerichte beweging en werkgelegenheid
2012- 5 – elementen voedingsonderwijs, in de hondenvoer jungle
2012- Massage voor de hond, bij stress, kalmerende signalen- en ontspanningstechnieken
2012- Communicatie training, coaching met hondenbezitters
2012- Het blaffen van honden onderzocht en geanalyseerd
02/2013 Mijn eigen zaak met Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
2013- Seminar Tellington Touch Massage
2013- >Touch< Training bij angstig, onzeker, agressieve honden
2013- Seminar D.O.G.S. Duitsland, Dog orientated guiding system
2014- De communicatie met gezichtsuitdrukkingen en gebaren
2014- Clicker training, bij agressieve honden
2014- Clicker training, bij angstige honden
2014- Clicker training, oogcontact met het baasje leren
2014- Training, commando’s leren uitvoeren alleen met oogcontact naar de hond
2014- Congres Duitsland, Tumoren vanuit het oogpunt van TCVM
2014- Seminar D.O.G.S. Duitsland, Dog orientated guiding system
2014- Seminar Tellington Touch Massage theorie en praktische ervaringen
2014/2015 Zwerfhond bestudeerd en getraind
2016 Workshop Matching en voorbereiding
2016 Workshop De bpv-periode
2016 Workshop Beoordelen

2019 Diploma Vakbekwaamheid voor honden

Om mijn professionele kennis uit te breiden, doe ik regelmatig aan theoretisch onderwijs mee,
met nieuwe inzichten in het leergedrag, opvoeding, voeding en gezondheid.

Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Copyright © 2024 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk